Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

A Közbeszerzési Értesítőben megjelent keretszerződési felhívásra négy ajánlat érkezett, de a Miniszterelnökség csak a nyertes konzorcium nevét közli. A két nyertesnek a Vidékfejlesztési Program és a Magyar Halgazdálkodási Operatív Program keretében, az Európai Mezőgazdasági Vidékfejlesztési Alap valamint az Európai Tengerügyi és Halászati Alap forrásaiból származó pénzeszközök felhasználását kell, jogi szakértői tanácsadással segítenie.

Előreláthatólag a Vidékfejlesztési Programban. 8360, a Magyar Halgazdálkodási Operatív Programban pedig 50 eljáráshoz kapcsolódó 9-10 ezer ellenőrzési dokumentumról kell véleményt mondani. Vizsgálni kell az utóellenőrzési jelentéseket, az ezekhez kapcsolódó hiánypótlási felhívásokat, továbbá a szerződésmódosításokat is. A bemutatott mennyiségek - opcionálisan - 16,67 százalékkal, 312 millió forinttal emelkedhetnek. Az alap keretösszeg 1 milliárd 875 millió forint.

A szerződést a Miniszterelnökség a nyertes  VP 2016 Konzorciummal december 5-én megkötötte.

Mint a Napi.hu korábban megírta, tavaly júniusban 4,8 milliárdos tender részese volt az Ész-Ker Kft. A három részből álló, az uniós támogatásokhoz kapcsolódó közbeszerzési és jogi tanácsadási feladatot akkor a KFF-2016 Konzorcium nyerte. A konzorcium vezető tagja a SBGK Ügyvédi Iroda, míg tagjai a Nagy és Kiss Ügyvédi Iroda, illetve az Ész-Ker Kft. Az első rész ellenértéke 1 milliárd 920 millió, a második és a harmadik részé - egyenként - 1 milliárd 440 millió forint. A nyerteseknek - egyebek mellett - évi 600 minőség-ellenőrzési jelentést és tanúsítványt kell elkészíteniük, évente legalább 300 szabálytalansági eljárásban tanácsadás és jogorvoslati képviselet a feladatuk, de évi 250 közbeszerzési-jogi véleményt is kell készíteniük. Feladatuk még kézikönyvek, útmutatók, közlemények, tanulmányok és képzési anyagok készítése, továbbá képzések tartása is.

Múlt év júliusában pedig egyetlen ajánlattevőként a KÖF 2016 konzorcium (amelynek vezetője az SBGK Ügyvédi Iroda, tagja pedig az Ész-Ker Kft.) nyerte a Miniszterelnökség 669 millió forintos keretösszegű közbeszerzési tanácsadási tenderét. Közelebbről: 1500-2000 eljáráshoz kapcsolódó legalább 10-12 ezer ellenőrzési dokumentum (minőségellenőrzési jelentés, tanúsítvány, eredmény állásfoglalás, hiánypótlási felhívás, szerződésmódosításhoz állásfoglalás) tartalmára vonatkozó jogi/közbeszerzési tanácsadás a feladat ebben a közbeszerzésben.

Szintén tavaly meghívásos, gyorsított eljáráson 60 millió forintos közbeszerzési tanácsadási tendert nyert a Miniszterelnökségtől az Ész-Ker.

Az Ész-Ker - a Céginfo.hu adatai szerint - 2003-ban alakult, a jegyzett tőkéje 3 millió forint. A tulajdonosa két ürömi lakóhelyű magyar magánszemély.