Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

Erős évet zárt 2021-ben a 70 milliárd forint forgalmú magyar játékpiac közel negyedét adó Regio Játékkereskedelmi Kft.: közel 14 százalékos növekedés mellett 16 milliárd forint nettó árbevételt ért el. Vagyis a ccég napi átlagban több mint 44 millió forintért adott el játékokat. 

„Tavaly összesen 7 millió darab játékot adtunk el, legtöbbet a társasjátékokból, a LEGO-készletekből és a kreatív játékokból. Az átlagos kosárértékünk online 20 százalékkal 12 000 forintra, áruházi vásárlás esetén 4,4 százalékkal 7 910 forintra nőtt 2020-hoz viszonyítva” – mondta el Gyaraki Dávid, a vállalat marketingvezetője.

A játékpiac legerősebb időszaka a karácsonyt megelőző egy hónap, és az ez alatt tartott Black Friday.

„Az ünnepi időszakban több mint 4,5 milliárd forint értékben vásároltak nálunk, ez közel százezer darab online és tízszer több, 1 millió hagyományos bolti értékesítésben eladott játékból áll össze. Ilyenkor jellemzően magasabb a kosárérték az éves átlaghoz képest, tavaly online 13 500 forintot, fizikai üzleteinkben pedig 10 564 forintot értünk el” - mondta Gyaraki.

A szezonnak jót tett a 10 napos Black Friday is

Rekordszámú termékkel készültek az akcióra, az általuk forgalmazott játékok 20 százaléka kedvezményes áron volt kapható, ezáltal az előző évhez képest jelentős, 50 százalékos növekedést értek el online és offline egyaránt - áll a Regio Játék közleményében.

2021 legforgalmasabb napjai is az év végén találhatók: a fekete péntek utolsó napja, november 28-a lett a webáruházi vásárlás csúcspontja, míg a fizikai üzletekben december 22-én vásároltak a legtöbben.