A budapesti repülőtér forgalma hónapról hónapra növekszik, az első negyedéves bővülés pedig minden rekordot megdöntött. Januártól márciusig csaknem hárommillió utas indult és érkezett a Liszt Ferenc nemzetközi repülőtér termináljairól. Ez mintegy 17 százalékkal több, mint tavaly ilyenkor, ami majdnem háromszorosa az EU-repterek hozzávetőleg 6 százalékos növekedési átlagának. A portál szerint a szakemberek úgy számolnak, hogy idén év végéig akár 15 millió utas is megfordulhat a budapesti reptéren.

Hardy Mihály, a Budapest Airport Zrt. kommunikációs igazgatója elmondta: az is közrejátszik, hogy a Budapest Airport marketinggel foglalkozó kollégái igyekeznek minél több légitársaságot elhozni Budapestre - tette hozzá a kommunikációs igazgató.

A múlt héten három új közvetlen járat is elindult Budapestről az Egyesült Államokba. Így az American Airlines gépei naponta közlekednek Philadelphia és a magyar főváros között. A lengyel LOT légitársasággal pedig heti négy alkalommal lehet News Yorkba és kétszer Chicagóba repülni.

A növekvő magyarországi utasforgalom kiszolgálását segíti a BUD 2020 program, amelynek köszönhetően több mint 50 milliárd forint jut repülőtér-fejlesztésre. Ennek részeként augusztusban átadnak egy új utasmólót Ferihegyen, decemberben pedig elindul egy többemeletes parkolóház kivitelezése. A tervek szerint az új hármas terminálra sem kell már sokáig várni: a legmodernebb technológiával felszerelt csarnok 2021-re készülhet el.