A nyílt tenderfelhívást az ajánlatkérő Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) tette közzé az uniós közbeszerzési közlönyben.

A BRFK kezelésében lévő, jelenleg 187 darab szolgálati gépjármű karbantartása és javítása négy részre oszlik, ezek a következők:

- 31 darab vegyes gyártmányú szolgálati gépjármű,

- 77 darab vegyes gyártmányú szolgálati haszongépjármű,

- 39 darab Suzuki gyártmányú szolgálati gépjármű,

- 40 darab Opel gyártmányú szolgálati gépjármű.

A felhívás 2 évre szól.

Az ajánlattételi határidő december 21. Az értékelésnél 90 súlyszámmal szerepel az ár és 10 súlyszámmal a minőség. A Napi.hu még szeptember közepén adott hírt arról, hogy nem sikerült a Budapesti Rendőr-főkapitányságnak megfelelő ajánlattevőt találnia a nem Volkswagen-típusú rendőrautóinak szervízelésére. A legtöbb másik gyártónál érvénytelen ajánlat érkezett, de volt, ahol a határidőt mulasztotta el a nyertes.

Az akkori tenderben 496 darab Volkswagen, Skoda, Seat, és Audi típusú szolgálati gépjármű teljes körű garanciális és szavatossági időn túli javítása, kárjavítása, valamint a gépjárművek időszakos műszaki vizsgáztatása szerepelt, 236 millió forint keretösszeg erejéig. Az ajánlatkérő a keretösszeg legalább 70 százalékára vállalt lehívására vállal kötelezettséget. Erre a szerződést augusztus 25-én kötötte meg az ajánlatkérő a Szabó Autójavító Szolgáltató és Kereskedelmi Kft.-vel.