Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

Az átoltottság növekedésével nemcsak a gazdaság újraindulását, hanem az utazási kedv növekedését is várja a Mol. Az oltási bizonyítvánnyal nyárra beindulhat mind a belföldi, mind az Európai Unión belüli autós turizmus. A személyautó-forgalom régen várt megugrásából mind a benzin, mind a dízel profitálhat majd, de a benzin valószínűleg jobban - mondta az interjúban Ratatics Péter.

A a Mol csoport fogyasztói szolgáltatásokért felelős ügyvezető igazgatója a következő években várható lépésekről azt mondta: a "Jelenleg több mint 1900 töltőállomással rendelkezünk a régióban, öt éven belül ezt a számot 2200-ra tornáznánk fel. Egyúttal bővítjük kínálatunkat, hogy az alternatív üzemanyagok piacán is meghatározók legyünk."

Hosszú távon kiszorul a hagyományos benzin és dízel, de hogy mi lesz a jövő üzemanyaga, még nem lehet biztosan tudni.
Több vasat is tartunk a tűzben: elektromos töltőrendszereket építünk, bioüzemanyagot állítunk elő, és vizsgáljuk a hidrogén-üzemanyagok gyártását is - tette hozzá.

A Mol tisztában van azzal, hogy a klímaváltozás mellett új fogyasztói igényekkel és szabályozási környezettel kell szembenéznie. A társaság követi a 2016-os stratégiánkban lefektetett irányokat, de sokkal gyorsabban és hatékonyabban dolgozik a célok eléréséért, a megoldást pedig a körforgásos gazdaságban látják. 

miután a világ energiaigénye a következő évtizedekben is nőni fog, alapelvünk, hogy a hulladékra is alapanyagként és energiaforrásként tekintünk.