Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.
Egyelőre úgy látom, hogy ezt az üzletet, a reptér visszavásárlását a választások előtt semmiképpen nem észszerű nyélbe ütni tekintettel az inflációra és a nemzetközi pénzügyi helyzet bizonytalanságára. Megvárjuk a választásokat, és majd utána döntünk erről.”

- mondta Orbán Viktor a V4-ekkel és a francia elnökkel tartott sajtótájékoztatón.

A miniszterelnök a Bloomberg kérdésére adta ezt a választ, a lap újságírója arról érdeklődött, nincs-e szükség a kormányzati költések visszafogására most.

A kormányfő azzal kezdte a válaszát, hogy Magyarország nem tagja az eurózónának, a gazdasági teljesítményét és pénzügyi helyzetét éppen ezért a piac méri meg. „Nyugodtan mondhatom, hogy az eurózóna egy igen langyos, kellemes és cozy hely, ahol a stabilitási és növekedési paktum mondja meg, hogy mit kell csinálni. A piac azonban hideg és kegyetlen hely, nekünk ott kell helytállnunk. Egyelőre jól állunk, azonban a költségvetési hiányra figyelni kell, és a reptér visszavásárlása ehhez a kérdéskörhöz tartozik”

Orbán szavainak ellentmond, hogy a Budapest Airport tulajdonosa, az AviAlliance november közepén bejelentette: a cég közös átvilágítási eljárását kezdeményezték a magyar kormánynál, ami a lehetséges első lépés a repülőtér eladása felé - írja a hvg.hu.