A Palazzo Dorottya a Dorottya utca 6.-ban kiváltságos épület: Hauszmann Alajos és Pollack Mihály tervezték. Lényegében három épületről van szó: az Apáczai Csere János utca és a Vigadó utca által határolt részen elhelyezkedő, úgynevezett Mahart-ház (az egykori Magyar Királyi Folyam- és Tengerhajózási Részvénytársaság székháza) szecessziós jegyekkel rendelkezik, a Vörösmarty tér felől a Futura-ház (más néven Münnich-ház) modernista stílusjegyekkel büszkélkedhet, míg a Wekerle utca felől pedig az egykori Bank-székház (Weber-ház, az egykori Egyesült Budapesti Fővárosi Takarékpénztár székháza) historizáló stílusáról ismert.

Az épületek most felújítják, miután a Tiborcz István közvetett tulajdonában álló Dorottya Investment Zrt. régen készítette elő a beruházást, a cég még 2019. december 2-án írt alá hitelszerződést az MFB Magyar Fejlesztési Bank Zrt.-vel 8,424 milliárd forintról. De a cég már 2016-ban szerezte meg a Vörösmarty tér mellett, a Vigadó közvetlen szomszédságában található tömböt. Most a BDPST Zrt. és a Cretum Kft. fejlesztésében megvalósuló Hotel Dorothea fejlesztéséről tudott meg részleteket az Index: egy olasz belsőépítész-iroda, a milánói Lissoni & Partners közreműködésével, a TSPC generáltervezésében születik újjá a pesti belváros három értékes műemléképület.

A műemléki védettség alatt álló épületek homlokzatai teljes egészében megmenekülnek, az épületbelsőkben a védelem alatt álló tereket és építészeti elemeket értékmegőrző módon fejlesztik. A Mahart-ház tetőszintjén kialakított új, 500 négyzetméteres területen helyet kap egy étterem, asztalaival, bárjával és nagy méretű teraszával a Vigadó tér, a Citadella és a Duna felé tájolva. A fogyasztótér a terasz és a belső udvar irányában is üveghomlokzattal rendelkezik, melynek keret nélküli kialakítása a beltér határát elmossa, és nyitott érzetet kölcsönöz. A kormányfő vejének érdekeltségébe tartozó cég emellett luxuslakásokat, dunai panorámás apartmannokat is értékesít majd.

A megújuló épülettömb egyelőre a látványtervek szintjén ismerhető, ezekről az Index tett közzé galériát.