Egy Facebookon megosztott céges levél szerint a Cellcomp Elektronikai Termékeket Gyártó Kft. havi bruttó 50 ezer forint rezsitámogatást ad a munkavállalóinak - a levélről a 24.hu számolt be először.

A vállalkozás 2022. szeptember 1-jétől 2023. február 28-ig minden munkavállalónak a béren felül rendszeres havi rezsitámogatást folyósít, bruttó 50 ezer forint összegben. "Ezzel az összeggel szeretnénk minden munkatársunk számára megkönnyíteni a havi kiadás okozta terhek viselését" - írta a dolgozóknak címzett levélben a cég.

A főként elektronikai komponensek, panelek, ventilátorok szerelésével foglalkozó Cellcomp a Céginfo.hu adatai szerint celldömölki és tapolcai székhelyen, illetve telephelyen működik, jelenleg 1796 dolgozót foglalkoztat. Évek óta eredményesen termel, az előző üzleti évben 70 milliárdos forgalom mellett csaknem 1,2 milliárd forint eredménnyel zárt. A bevétel 88 százaléka exportértékesítésből származott.

Kép: Facebook

A vállalkozás negyvenéves múltra tekint vissza, az alkatrészgyártás az egykori Celltex Háziipari és Ipari Szövetkezetben kezdődött el. A Cellcomp Kft.-t 1990-ben alapították, azóta is német tulajdonosa van, a világ egyik vezető ventilátor- és motorgyártója, az Ebm-papst cégcsoport tagja, nemzetközi hírű nagyvállalatok (Siemens, Mercedes, BMW, Miele) beszállítója – derül ki a vállalat honlapjáról.