A megküldött díjbekérőn megtévesztésre alkalmas módon az E.On Észak-dunántúli Áramhálózati Zrt. neve szerepel. Az energiavállalat kéri partnereit, hogy fokozott óvatossággal járjanak el átutalási megbízásaik teljesítése során - olvasható a közleményben.

Az ismeretlen elkövetők által megküldött díjbekérőn az E.On Észak-dunántúli Áramhálózati Zrt. neve és logója szerepel szállítóként. A megismert esetekben a vállalat üzleti tevékenységébe nem illeszkedő számítástechnikai áruk értékesítésére hivatkozva kérik különböző összegek átutalását. Az átutalni kért összegek jelentősek, a több tízmillió forintos nagyságrendet is elérik.

A csalási kísérlet kiszemelt áldozatai - a gyanút keltő körülményeket felismerve - egy információ ellenőrzésével azonnal kiszűrhetik az esetleges megtévesztést. A díjbekérőn nem az E.On Észak-dunántúli Áramhálózati Zrt. ismert számlaszámai szerepelnek, melyeket ügyfelei a napi üzleti kapcsolatban megszokhattak, hanem egy a vállalat által pénzforgalmában ismeretlen bankszámlaszám.

A szolgáltató jelentős értékre elkövetett csalás kísérlete miatt feljelentést tett a rendőrségen.

Fotó forrása: E.On