Az Európai Gyógyszerügynökség (EMA) emberi felhasználásra szánt gyógyszerkészítmények bizottsága 2021. március 26-án kiadott pozitív véleményét elfogadva hozta meg döntését az Európai Bizottság. Az engedély az Európai Unió valamennyi tagállamára érvényes. A terméket a Richter Európában Drovelis márkanéven forgalmazza majd.

Elkötelezettek az olyan nőgyógyászati termékek fejlesztése iránt, amelyek a nők életminőségét valamennyi korosztályban javítják - mondta Bogsch Erik, a Richter Gedeon Nyrt. elnöke.

A budapesti székhelyű Richter Gedeon Nyrt. az egyik legnagyobb közép-kelet-európai gyógyszeripari vállalat, amely Nyugat-Európában, Kínában, valamint Latin-Amerikában is közvetlen piaci jelenlétet épített ki. Széleskörűen elismert szteroid-kémiai ismeretei révén a Richter a világ egyik legjelentősebb vállalata a nőgyógyászat területén. A cég termékpalettája emellett más terápiás területet - központi idegrendszeri, szív- és érrendszeri - is felölel. A vállalatnál az eredeti kutatás a központi idegrendszer megbetegedéseire irányul. A társaság jelentős erőforrásokat fordít bioszimiláris termékek fejlesztésére is - írja az MTI.

A 2020. év végén a 3,8 milliárd euró tőzsdei értékkel bíró vállalat mintegy 1,6 milliárd euró konszolidált árbevételt ért el ugyanebben az évben.

A Richter 2021. első negyedéves gyorsjelentése szerint a bevételek 140,9 milliárd forintot értek el, 0,4 százalékkal kevesebbet, mint egy évvel korábban. Az adózott nyereség 7,3 százalékkal 26,9 milliárd forintra csökkent.

A Richter részvényeivel a BÉT prémium kategóriájában kereskednek. Az elmúlt évben a legmagasabb árfolyama 9320 forint, a legalacsonyabb 6120 forint volt.