A bezáratott látványpékséget a Kregza Kft. üzemelteti, a cég székhelye XIV. kerület, Kerepesi út 28. alá van bejegyezve. A Céginfo.hu adatai szerint a kft. jelenleg 9 dolgozót foglalkoztat, a tulajdonosa a budapesti lakóhelyű, albán Vorfaj Hajredin. A NAV tavaly decemberben indított végrehajtást a cég ellen.

A koszos, takarítatlan üzemben a padozat zsíros, a falak szennyezettek, a padlólapok töredezettek voltak, a kézmosónál nem volt meleg víz és a kézfertőtlenítőszer is hiányzott. Az illemhely és az előkészítő részleg egy légtérben helyezkedett el. A hulladéktároló edényeket az előkészítő helyiségen vitték keresztül, a hűtő kondenzvize pedig folyamatosan beszennyezte az alapanyagnak számító szalonna szeleteket - írta közleményében a Nébih.

Az előírt dokumentációkat sem vezették. Az üzemben több mint 150 kilogramm jelöletlen, nem nyomon követhető, valamint lejárt és kondenzvízzel szennyezett alapanyagot és ezekből készült készterméket találtak az ellenőrök. Az üzem működését azonnali hatállyal felfüggesztette a Nébih, az eljárás folyamatban van, az ügyben mintegy 1 millió forint bírság várható - olvasható a közleményben.