Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

Mivel valószínűleg idén is kiesik a fesztiválszezon, ez a dunaújvárosi Rockmaraton végét is jelentheti – mondta a Lángoló.hu szaklapnak adott interjúban Varga-Csajkás Zoltán, a Rockmaraton operatív szervezője.

A fesztivál az első pillanattól kezdve felajánlotta, hogy visszafizetik a jegy árát bárkinek, aki kéri, végül mintegy 30 százalék élt ezzel a lehetőséggel, viszont közel ezerkilencszázan hagyták bent a jegyüket, és itt leginkább a bérletes fesztiválozókról beszélünk. Hogy csökkentsék a veszteségeket, különféle támogatói projekteket hirdettek meg tavaly nyáron, illetve év végén, amelyek keretében a fesztiválhoz kapcsolódó merch termékekkel lehetett támogatni a rendezvényt, ebből bejött néhány millió forint.

Emellett sikeresen pályáztak a Magyar Turisztikai Ügynökség által meghirdetett fesztiváltámogatási projekten, ami bár nem a tavalyi veszteségeinkre, hanem az idei költségekhez kapcsolódó támogatás, mindenképpen segítség. Mivel képtelenség nagy nemzetközi programot szervezni, ha lesz is idén Rockmaraton, várhatóan mindezt kizárólag magyar zenekarokkal tudják megcsinálni, és az is biztos, hogy nem lesz egy teljes hét, hiszen a visszavett nézőszámnál nagyjából egy egyszínpados, négynapos minifesztiválban lehet gondolkodni.