Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

A Szamos Miklós érdekeltségébe tartozó Ruszwurm és a Korona Cukrászda bérleti szerződéseit még 2015-ben mondta fel a Nagy Gábor Tamás által vezetett önkormányzat. Szamos Miklós ezt megtámadta, a volt polgármester ezért peres eljárást indított 2019-ben - számolt be az ügyről a hvg.hu.

A Budavári Önkormányzat jelenlegi vezetője, V. Naszályi Márta a Facebookon most felidézte, hogy 2020 elején Szamos Miklóssal egyetértésben kezdeményezték a per szüneteltetését, a polgármester pedig olyan egyezségre tett javaslatot, hogy mindkét cukrászda jogszerűen tovább működhessen, bérelhesse az ingatlanokat.

Szamos Miklós a megállapodás tervezetét az utolsó pillanatban végül nem fogadta el, álláspontjuk szerint ugyanis a Ruszwurm cukrászdára nem bérleti joga van a Szamos családnak, hanem tulajdonjoga.

Az elsőfokú bíróság minden kérdésben az I. kerületi önkormányzatnak adott igazat, egy eljárásban pedig másodfokon is. A bíróság megállapította, hogy a bérleti jogviszonyok megszűntek, az önkormányzatot jogosan illeti meg százmillió forintos nagyságrendű használati díj.