Etyek adott otthont a IX. Magyar Sajtmustrának szeptemberben. A megmérettetésre 43 termelő 94 termékmintája nevezett. A zsűri a pontokat több szempont alapján osztotta ki. Számítottak a sajtok külső jegyei, az illatuk és ízük, a belső színük és állományuk, valamint bizonyos esetekben a lyukazottságuk vagy a szálasságuk is. Idén 11 arany, 12 ezüst és 6 bronz minősítés született. A verseny győztesét is megválasztották: „Az év sajtja” titulust idén a Szarvasi Agrár Zrt. Cervinus Superiore terméke nyerte el - a legalább 10 hónapig érlelt prémium sajt kereskedelmi forgalomban egyelőre nem elérhető. 

Arany minősítést kapott a Vászolyi Sajtmanufaktúra Balaton sajtja, a Paraszt Sajt Svájcer terméke, Hanufer Balázs 4 hónapos Pásztor sajtja, a Csíz Sajtműhely Camembert jellegű lágy sajtja, az Ezüst Kecske Sajtmanufaktúra Natúr Kecskekrémsajtja, Riepl Tibor Füstölt gyúrt sajtja, Gombai Endre és Paksi Márta Parenyicái. Kékesi-Antal Mária Natúr joghurtjának, valamint Szűcs Richárd - Joli natúr joghurtjának szintén arany minősítést ítélt a zsűri.

A verseny Magyarország legkeresettebb sajttípus, a francia eredetű trappista számára elég szerény eredményt hozott. A típus legjobb helyen végzett képviselője, az Agria Sajtmanufaktúrától Fejes János terméke, az Egri Trappista volt, ami bronz minősítést szerzett.