Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

Ennek köszönhetően a pénzintézet ügyfelei ezentúl a bank saját mobilalkalmazásán keresztül gyorsan és biztonságosan fizethetik ki sárga és fehér csekkjeiket, így elkerülhetik a sorban állást, és több idejük marad a karácsonyi készülődésre is. A qr-kód leolvasásos csekkbefizetés bármely BB-s betéti vagy hitelkártyával díjmentesen elvégezhető.

A közüzemi és egyéb számlák elektronikus kiegyenlítésére a fogyasztóknak több lehetőségük is van, ennek ellenére még mindig sokan választják a sárga és fehér csekkek postai befizetését. Ennek több oka is van. A legfontosabb, hogy ez a megoldás a befizető számára ingyenes, másrészt mindenki maga dönti el, mikor fizeti be a számláját. Szintén előny, hogy a postai befizetés esetén nem kell a számla adatainak begépelésével bajlódni. Éppen ezért a Budapest Bank - a Magyar Posta Zrt.-vel közösen - kereste a megoldást arra, hogyan lehet a csekkek elektronikus kifizetését még kényelmesebbé tenni.

A Posta iCsekk alkalmazása kényelmessé és biztonságossá teszi a csekkek online befizetését úgy, hogy megőrzi a csekkbefizetés előnyeit. A két cég együttműködése nyomán az ügyfelek a banki mobil internetbank applikációban QR Csekkbefizetés néven már elérhetik a postai elektronikus csekkfizetési szolgáltatást is. Így az ügyfél gyorsan és kényelmesen tudja befizetni csekkjeit a csekkbefizetés gombra kattintva, a csekken szereplő qr-kódot leolvasva. Ezzel a bankkártyás vásárlási tranzakcióval díjmentesen teljesíthetőek a befizetések.

A Magyar Posta 2014 őszén vezette be a mobiltelefonra letölthető iCsekk applikációt Az alkalmazás népszerűsége folyamatosan nő, tavaly mintegy 1,5 millió tranzakció történt, 2018-ban pedig havonta átlagosan 150 ezer megbízást adnak fel az ügyfelek a mobilalkalmazáson keresztül.