Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

Kedd este jelentették be, hogy a Sberbank Europe bankcsoport eladja több közép- és kelet-európai leányvállalatát, köztük a magyarországit is, hogy jobban tudjon összpontosítani kulcsfontosságú piacaira. A Sberbank kelet-közép-európai érdekeltségei megvásárló konzorcium mögött egy szerb milliárdos, Miograg Kostic állhat.

A pénzintézet folyamatos tájékoztatást ígér a honlapján az ügyfeleknek, akiknek - mint írták - nincs teendőjük a korábban bejelentett tulajdonosváltás miatt. A tulajdonosi szerkezet várhatóan átalakul, de a Sberbank a belföldi piacon marad, tevékenységét nem befolyásolja a változás - tették hozzá.

Az orosz Sberbank 100 százalékos tulajdonában álló, bécsi központú Sberbank Europe az MTI-hez eljuttatott közleményében tudatta, hogy szerdán megállapodást írt alá egy szerbiai, egy szlovéniai és egy ciprusi bankkal - az AIK Banka a.d. Beograd, a Gorenjska Banka d.d., Kranj, valamint az Agri Europe Cyprus Ltd. nevű pénzügyi társasággal - magyarországi, bosznia-hercegovinai, horvátországi, szerbiai és szlovéniai leánybankjainak eladásáról.

A Sberbank Europe csoport Európa nyolc országában van jelen: Ausztriában, Bosznia-Hercegovinában, Horvátországban, Csehországban, Magyarországon, Szlovéniában, Szerbiában és Németországban.

Az idei harmadik negyedév végén nagyjából 800 ezer ügyfele volt, 187 bankfiókja működött, eszközállománya pedig a tavalyi év végén 13 milliárd eurót tett ki.