Az MKB Bank nyerte a pályázatot, amelyet a végelszámolás alatt álló Sberbank Magyarország hitelállományának átvételére írt ki a Pénzügyi Stabilitási és Nonprofit Kft. 

„Jelentős méretű és kiváló minőségű, stabil portfólió kerül az MKB Bankhoz, amivel komoly bővülést tudunk elérni a stratégiánk szempontjából meghatározó szegmensekben. Tőkeerőnknek és integrációs képességünknek, valamint kiterjedt fiókhálózatunknak és minden igényt lefedő termék- és szolgáltatáscsomagunknak köszönhetően az érintett ügyfeleket a legmagasabb színvonalú kiszolgálásban fogjuk részesíteni” – idézi a közlemény Barna Zsoltot, a Magyar Bankholding és az MKB Bank elnök-vezérigazgatóját.

Az MKB Bank Nyrt. korábban, a kapcsolódó pénzügyi hatásvizsgálatokat követően nyújtott be kötelező érvényű ajánlatot a Sberbank Magyarország hitelportfóliójának átvételére, ami mintegy 35 000 lakossági, valamint 3 000 kis-, közép- és nagyvállalati ügyfelet érint. A megállapodást a mintegy 330 milliárd forint kitettségű állomány megvásárlásáról az MKB Bank és a Sberbank Magyarország, a Sberbank Europe AG végelszámolás alá került leányvállalata végelszámolója írták alá.

A Sberbank korábbi magyarországi ügyfeleinek egyelőre nincs ügyintézéssel kapcsolatos teendőjük, az MKB Bank a tranzakció zárását követően, előreláthatólag két hónap múlva, felkeresi őket a hiteltörlesztéssel kapcsolatban.