Több amerikai befektetőcég is jelezte, hogy érdeklődik a Seon Series B-je iránt. A Institutional Venture Partners (IVP) befektetőcég angyalbefektetőkkel karöltve végü 94 millió dollár tőkével segíti a magyar céget - írja a Forbes.hu.

A Seon egy online csalásmegelőző fintech startup, működésének alapja, hogy a legkülönfélébb forrásokból származó digitális lábnyom komplex elemzésével kiszűrik a potenciális csalókat az online tranzakcióknál.

Gépi tanulásra építő megoldásuk elemzi az IP címet, az email címet, közösségi médiás információkat és egyéb online viselkedést, mielőtt a vásárlás szándékról eldönti, van-e benne biztonsági kockázat. 

A céget 2017-ben corvinusos egyetemistaként alapította Kádár Tamás és Jendruszák Bence – bosszúságból. Kriptovaluta-kereskedő oldaluk fejlesztésekor sokszor futottak csalókba, így végül ezek kiszűrésére kezdtek a fejlesztésekbe - írja a lap.

Az elmúlt egy évben hatalmas növekedésen mentek keresztül: 140 új embert vettek fel, megtriplázták a bevételeiket, olyan ügyfeleket igazoltak, mint a Revolut, a Nubank, a Patreon, az Afterpay vagy a Mollie, és a londoni és budapesti irodáik mellé megnyitották jakartai és austini központjukat is.

A Seon mostani köre valóban egyedülálló a magyar piacon. Ekkora befektetéshez legközelebb a Ustream állt 75 millió dollárral 2010-ben szintén a Series B körében, a Scipher Medicine is túl van már egy 110 millió dolláros körön.