A mozijegy, étel-, taxirendelés, autópályamatrica-vásárlás, parkolás és egyéb kedvelt szolgáltatások mellett új funckióval bővült az OTP Mobil által fejlesztett Simple alkalmazás. A Simple hivatalos viszonteladóként különféle közösségi közlekedési jegyeket és bérleteket kínál az applikációban.

Az újítással egyszerűbbé és gyorsabbá válik a vásárlás, hiszen nem kell jegyautomata vagy pénztár után kutatni és sorban állni, akár a megállóban várakozva is beszerezhető az utazáshoz szükséges jegy vagy bérlet, ha van kéznél aktív internetkapcsolattal rendelkező telefon. Ráadásul a mobiljegy vásárlása nem jár kezelési vagy egyéb tranzakciós költséggel.

Két perc alatt ott van a jegy

A Simple alkalmazást bárki telepítheti az okostelefonjára, és ha regisztrálta a bankkártyáját, akkor a különféle szolgáltatásokon belül a BKK bérletet vagy napijegyet is megvásárolhatja. Az érvényesítéshez meg kell adni egy érvényes, személyazonosításra alkalmas igazolvány számát is. A megvásárolt jegy vagy bérlet két percen belül érvényessé válik, és elérhető az alkalmazásban.

A napijegyeket és a bérleteket nem kell külön érvényesíteni, az első ajtós rendben közlekedő járatokon, illetve a metrón igazolni viszont kell a jegy vagy a bérlet érvényességét. Első ajtós felszálláshoz ki kell választani az érvényes napijegyet vagy bérletet, és be kell olvasni a járművön vagy a metróbejáratnál lévő jegykezelő készüléken elhelyezett kódot, majd az alkalmazásban megjelenő animált szimbólumot be kell bemutatni a sofőrnek, vagy a metró bejáratnál az ellenőröknek.

Ha az ellenőrzés utazás közben, a járművön történik, akkor a "Felmutatás ellenőrnek" gomb választásával igazolható az érvényesség. Az alkalmazásból így előhívott jegy, vagy bérlet azonosítókódját az ellenőr le tudja olvasni a készülékével.