Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

Az elbocsátás azért lett elkerülhetetlen, mert a járvány miatt lényegében megszűnt a vendégforgalom. Ráadásul a szállodát fel is újítják - olvasható a portálon.

Korábban az Idnoteknek volt már egy szerencsétlen nyilatkozata az elbocsátásokkal kapcsolatban. Szöllősi Tamás, a csoport HR- és operációs igazgatója azt mondta, hogy nem küldenek el senkit. Ez szemet szúrt a Sofitel dolgozóinak, ugyanos a 200 fős stáb 30 százalékát le kellett építeni.

Az Indotek a megjelent hírekre úgy reagált, hogy a HR- és operációs igazgató kijelentése csak az Indotek Group alaptevékenységét végző kollégákra vonatkozott, ami körülbelül 200 főt jelent, azokra viszont nem, akik nem "a core business részei".

Az Index azért fordult a magyar ingatlanbefektető céghez, mert több forrásból úgy értesült, hogy a cég a kollektív szerződésekkel trükközik, a dolgozók pedig nem kapnak semmilyen tájékoztatást a jövőt illetően. A lap úgy tudja, hogy a cég arra vár, hogy a szerződés november 16-án lejárjon és spórolni tudjanak a végkielégítéssel. Ezt a cég cáfolta.