A még nem végleges - március 22-i - adatok alapján a CIB-nél a jogosultak 24 százaléka, közel 3900-an nyújtottak be kérelmet, míg az UniCredithez 1900 igény érkezett.

A többieknél nagyobb érdeklődésről számoltak be a Raiffeisennél és a Budapest Banknál. Az előbbi pénzintézetnél az érintettek kicsivel több mint fele kérte az elszámolást, az utóbbinál pedig a kedvezményesen végtörlesztett ügyfelek mintegy kétharmada, csaknem ötezren - írta a lap.

A Budapest Bank számításai szerint azonban a végtörlesztő ügyfelek csupán mintegy három százalékának járhat vissza pénz, és nekik is csak nagyon alacsony összeg. Az Erste pedig úgy számolt, hogy a banknál a végtörlesztők 5 százalékánál kisebb része számíthat valamekkora visszatérítésre.

A mintegy 170 ezer volt devizahiteles, aki 2011 végén, 2012 elején élt a kedvezményes végtörlesztés lehetőségével és a ténylegesnél alacsonyabb forintárfolyam mellett fizette vissza adósságát, idén március végéig jelentkezhetett bankjánál az elszámolásra. Igaz, az egykori devizahitelesek döntő többségének felesleges lett volna bejelentkezni, ugyanis a végtörlesztésnél kapott kedvezmény jóval nagyobb volt az elszámolásnál visszajárónál.