Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

Az Eximbank a finanszírozó pénzintézetekkel, az ING Bankkal (ING-DIBA AG) és a KBC Bankkal (KBC Bank N.V.) már korábban aláírta a hitelkeret megállapodást.

A hitelkerethez kapcsolódó garanciaszerződést a Világbank csoporthoz tartozó Multilateral Investment Guarantee Agency (MIGA) garanciaszervezet és az Eximbank képviselői a hétvégén írták alá az Egyesült Államokban. A hitelkeret összege 300 millió euró, a MIGA a kamat és tőkefizetések 95 százalékát garantálja.

A MIGA elemezte az Eximbank magyar gazdaságban betöltött szerepét, ennek eredményeképpen nyújtott garanciát az Eximbank hitelfelvételéhez, amely mögött visszavonhatatlan és feltétel nélküli állami készfizető kezesség áll. Az együttműködés célja a magyar exporthitelezés további erősítése, különösen a kis- és középvállalkozások (kkv-k) körében.

Az Eximbank a hitelből elsősorban az exportképes vállalkozásoknak biztosít forrást, a hitelek futamideje 2-5 év lehet, a kölcsönöket a bank a piaci kamatoknál kedvezőbb feltételekkel adja a vállalkozásoknak.