Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

Mivel időközben sokan csődbe mentek - az első negyedévben ezren - vagy a korábbinál kevesebb kasszára tartanak igényt, jelenleg 30-35 ezer vállalkozó esik el több mint 40 ezer pénzpénztárgépe után összesen 2 milliárd forintot meghaladó támogatástól.

A napilap azt írta, hogy aki mindenben követte az előírásokat, és "jó" gépet rendelt, az február végéig, aki a "zűrös" pénztárgépek valamelyikét rendelte meg, április végéig helyezhette - volna - üzembe online pénztárgépét, és kaphatta volna meg a támogatást. Csakhogy ezrek kaptak értesítést a forgalmazóktól arról, hogy legföljebb májusban vagy június-júliusban tudják szállítani a kasszát.

A Nemzetgazdasági Minisztérium szerint a támogatás kiutalására nyitva álló határidő még nem járt le, csak 2014. június 30. után lehet pontos tájékoztatást adni arról, hogy az adózók ténylegesen hány pénztárgép után vették igénybe az állami támogatást.

A lapban az is olvasható, hogy sok online pénztárgép nem bírja a terhelést, az 50 ezer forintos állami támogatástól eleső vállalkozók érdekeit képviselő, egyesületi bejegyzésre váró ÉRVEK becslése szerint már minden harmadik online pénztárgépet szervizelni kellett.