Az uniós közbeszerzési közlönyben megjelent tender-eredmények közül az elsőt a Debrecen Megyei Jogú Város Önkormányzata tette közzé. A nyílt közbeszerzés a Debrecen Észak-Nyugati Gazdasági Övezethez (ez a BMW gyár területe) kapcsolódó infrastruktúra fejlesztés keretében megvalósuló önkormányzati utak útépítési, kerékpárút építési, csapadékvíz elvezetési, valamint szennyvíz- és vízvezeték építés kivitelezési munkák első ütemét tartalmazza. Ennek nyertese a Duna Aszfalt Út és Mélyépítő Zrt. 8 milliárd 690 millió forinttal. A nyertessel január 15-én kötött szerződést a város.

Indult még ezen a tenderen a Colas Út Építőipari Zrt., a Strabag Általános Építő Kft., valamint a Debreceni Mélyépítő Holding Fővállalkozó és Tanácsadó Kft. is.

A második, nyílt tender eredményét az ajánlatkérő NIF Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. tette közzé. Itt a feladat az M35-ös autópálya 33+200 kilométer szelvényében a Debrecen-Józsa autópálya csomópont megépítése. Ezt a Colas Út Építőipari Zrt. nyerte 4 milliárd 828 millió forinttal. A becsült ellenérték 4 milliárd 597 millió forint volt. A szerződést január 20-án írta alá a nyertessel a NIF.

A Colas versenytársai voltak a következő cégek: Duna Aszfalt Út és Mélyépítő Zrt., EuroAszfalt Építő és Szolgáltató Kft. és a HE-DO Építő Zrt.

Szintén a NIF tette közzé az M35-ös autópálya és a 354-es számú főút csomópont átépítésének az eredményét. Ezt a szintén a Duna Aszfalt Út és Mélyépítő Zrt. nyerte 4 milliárd 382 millió forinttal. A becsült ellenérték 4 milliárd 440 millió forint volt.

A 354-es számú főút jelenleg az M35-ös autópálya jobb oldali gyűjtő-elosztó pályájához csatlakozó ágak közös szakaszától indul. A főútnak a Debreceni Észak-Nyugati Gazdasági Övezet (a BMW gyár) felé történő meghosszabbítása és az ún. déli határoló úthoz csatlakozása csak a főút tengelyének átépítésével lehetséges.

Itt is január 20-án született meg a szerződés. Indult még a tenderen a Strabag Szolnoki Aszfalt Kft., a HE-DO Építő Zrt. és a Colas Út Építőipari Zrt. is.