Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

A televízió honlapján olvashatóak szerint keddi hatállyal módosították az általános szerződési feltételeket; az új szabály a közzétételét követő harmincadik napon lép életbe. Eszerint a médiaszolgáltató a program-, illetve műsordíjigényét, annak irányelveit és díjképzési politikáját a technológiai semlegesség, a versenyjogi alapelvek és normák, az egyenlő bánásmód elve, az ésszerűség és tisztesség követelménye betartásával alakítja ki. Az ár kialakítása során figyelembe vették a médiaszolgáltatás piaci pozícióját, nézettségét, a műsorfolyam sokszínűségét, a hír- és közéleti műsoraikat, a hazai és a helyi gyártású műsorokat is.

Feltételül szabják, hogy a szolgáltatóknak a TV2 műsorát nem tehetik alapcsomagjuknál kisebb elérésű csomagba. A kábelszolgáltatók által fizetendő havi nettó programdíj előfizetőnként 290, az idei évre vonatkozó bevezető ár pedig 150 forint.

A jövő január elsejétől érvényes teljes összegből adott kedvezmény mértéke függ attól, hogy a műsorterjesztő a TV2 érdekeltségébe tartozó kábeltelevíziók közül hány csatornát, milyen penetrációjú programcsomagban elhelyezve terjeszt.

Az RTL Magyarország marketingkommunikációs osztálya kedden közölte az MTI-vel, hogy július 1-jétől fizetőssé válik az RTL Klub hagyományos felbontású (SD) adásának vétele is.

Egy április végi kormányrendelet tette lehetővé, hogy főadójuk műsoráért pénzt kérjenek a kábelszolgáltatóktól; a díj a közzétételtől számított harmincadik naptól, azaz június 30-ától él, a szolgáltatóknak pedig kilencven nap áll rendelkezésére, hogy kedvezményesen megállapodjanak az RTL Klubbal a díjszabás közzétételétől.

A csatorna a szolgáltatók által a társaságnak fizetendő médiaszolgáltatási díj átlagos, kedvezményes ára előfizetőnként havi 150 forint, amely a jelenlegi csomagelhelyezést feltételezi, de ebből még további kedvezményt kapnak a gyorsan és hosszabb távra szerződő partnerek, így az RTL indulóára akár 135 forint is lehet.