A villámcsapás másodlagos hatása okán bekövetkező károk száma évről-évre emelkedő tendenciát mutat, azonban a tavalyi év számai még ennél is jelentősebbek voltak. A Signal Biztosítóhoz 2010-ben 1 511 db villámkárt jelentettek be, ami 50 százalékkal haladta meg a 2009. évi értéket. A társaságnál az éves összes vagyonbiztosítási kár 10 százalékát tették ki az ilyen jellegű károk, melyekre a kifizetett összes kártérítés mértéke meghaladta a 100 millió forintot.
A zivatarokat az idén is intenzív villámtevékenység kíséri, csak az elmúlt három hétben közel 100 villámkárt regisztrált a társaság, ahol felhívják a figyelmet arra, hogy a villámcsapás okozta károk azért is jelentősek, mert már a 2 km távolságba becsapódó villámok is hirtelen feszültség-ingadozást okozhatnak az elektromos készülékekben és ezzel tönkretehetik azok alkatrészeit, illetve sok esetben magát a készüléket is.
A biztosító tapasztalatai szerint a viharokkal terhelt időszakban a túlterhelt szervizek lassabb átfutási idővel dolgoznak. A Signal ezt szem előtt tartva szerződést kötött a PcDoki szervizszolgálattal, annak érdekében, hogy ügyfelei minél egyszerűbben, gyorsabban és kényelmesebben rendezhessék elektromos berendezéseikkel kapcsolatos kárügyeiket a társaság országos hálózatában. A cég neve ellenére nemcsak számítástechnikai, hanem híradás- és irodatechnikai, valamint háztartási gépek szervizelésével foglalkozik.