Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

Egy Csongrád megyei pékségben arról számoltak be, hogy három év alatt közel a duplájára emelkedett a villanyszámlájuk. 35 forint/kilowatt áron kezdtük az áramot fizetni, most 65 forintnál tartunk, ami jelenti, hogy az eddigi 600 ezer forintos villanyszámlák mostanra az egymillió forint fölé emelkedtek – panaszolták az ATV Híradónak.

Balogh József energiapiaci szakértő azt mondta, a rezsicsökkentés eleinte a lakossági fogyasztókra vonatkozott, majd decemberben kiterjesztették a kis és középvállalkozásokra, ez az azonban nem automatikus, hanem igényelni kell. Balogh úgy véli: érdekellentét áll a fogyasztók és a szolgáltató között.

A kis és középvállalkozó azt szeretné, hogy megkapja a rezsicsökkentett áramot és gázt, viszont aki ezt neki eladja, az azt szeretné, hogy minél kevesebbet adjon el a rezsicsökkentett áron, és minél többet adjon el, főleg a kis és középvállalkozóknak a piaci áron

 

– magyarázta a híradónak.

A Vállalkozók Országos Szövetségének főtitkára azt mondja, sok vállalkozó keresi meg a szervezetet az elszálló költségek miatt. Az energiaárak 70-80 százalékkal növekedtek, és hogyha a gázt nézzük, akkor valaki a tavalyihoz képest csak négy-ötszörös áron, tehát 4-500 százalékkal magasabb áron tudott leszerződni a gázra – hívta fel a figyelmet Perlusz László, és hangsúlyozta: a mostani energiaár válsággal újra előtérbe kerül a zöld átállás, ám ez 2-3 évbe is kerülhet.