Három épület összekapcsolásával a helybeli székhelyű Fertődi Építő és Szolgáltató Zrt. és a mosonmagyaróvári Szabó és Társa Belsőépítészeti Kft. alakíthatja ki a soproni múzeumi negyedet, nettó 2 milliárd 88 millió forintért. A nyílt tender eredményét az ajánlatkérő NÖF Nemzeti Örökségvédelmi Fejlesztési Nonprofit Kft. közölte az uniós közbeszerzési közlönyben.

A feladat a város főterén lévő három épület, a Storno ház, a Tábornok ház és a Fabricius ház összekapcsolásával kialakítani a múzeum negyedet. Az épületekben - a kisebb szerkezeti beavatkozásokon kívül - a belső burkolatok, vakolatok újulnak meg. Az épületek egybenyitásával falakat kell áttörni, hogy közlekedni lehessen az épületek között. A korábban lakásokat magában foglaló Tábornokháznál szükséges a múzeumi funkció szerinti belső térrendszer kialakítása.

Az épületek szerkezeti munkái között szerepel a Fabricius ház új vasbeton pincelépcsőjének a megépítése, a boltozatváll megerősítése, továbbá az épület padlásfödémének a megerősítése. A Tábornok háznál új pince rész és acélszerkezetű lift épül. Az udvar lefedése 188 négyzetméteres alapterületű térhálós acélszerkezet kialakításával történik.

A projektet az uniós Gazdaságfejlesztési és Innovációs Operatív Program (GINOP) finanszírozza.

A nyertesekkel szeptember 30-án kötött szerződést az ajánlatkérő. Indult még a tenderen három fővárosi székhelyű cég, a Prím Építő Építőipari Kft., az EB Hungary Invest Kft., valamint az Artemisz & Sofia Építőipari Kft. is.

A Közbeszerzési Értesítőben tavaly januárban jelent meg a felhívás a soproni múzeumi negyed kialakítására.