Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

A Pécsi Prémium Búza ezüstérmet szerzett a búzasörök mezőnyében, majd a valamennyi kategória első három helyezettje között rendezett versenyen a legjobb külföldi sörként lett negyedik, és kapott különdíjat a 31. Arany Sörpecsét (Gold Brewer’s Seal) versenyen Csehországban.

A Pécsi Prémium Búza, amely a Beerporn.hu sörmagazin szeptemberi búzasör vaktesztjén is a legjobbnak bizonyult, Koren Dániel, a Pécsi Sörfőzde sörmestere szerint egyebek mellett a főzde által alkalmazott nyílt kádas erjesztésnek köszönheti sikereit. A pécsi tapasztalatok azt mutatják, hogy a nyílt kádas erjesztés során markánsabb ízek és aromák tudnak keletkezni, komplexebb ízvilágú lesz a végeredmény, ami kifejezetten jól áll a bajor típusú búzasörnek.

A Pécsi Prémium Búza receptjének fejlesztésében néhány évvel ezelőtt a Szent István Egyetem Sör- és Szeszipari Tanszéke is részt vett Hegyesné Dr. Vecseri Beáta vezetésével, aki azóta a Pécsi Sörfőzde kutatási és fejlesztési igazgatója, illetve a tanszék hallgatójaként Koren Dániel is közreműködött benne, aki immár sörfőzőmesterként irányítja a termelést Pécsen.

A sörmester szerint az elmúlt időszakban csak apró változtatások történtek a sör receptjében, amelyeket az érzékszervi bírálatok és a fogyasztói visszajelzések alapján tettek.