Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

Az Index információi szerint eddig tizenkét munkatárs, Joó Hajnalka, Kovács Áron, Rovó Attila, Munkácsy Márton, a volt Napi.hu-s kollégánk, Dzindzisz Sztefan, Kósa András, Bátorfy Attila, Puskár Krisztián, Szedlák Ádám és volt indexes Joób Sándor és Szabó András döntött úgy, hogy nem kíván tovább dolgozni a Vs.hu-nál. Délután a főszerkesztő és egyben a digitális rovatvezető, Lebhardt Olivér is bejelentette távozását.

"A mai napon lemondok a főszerkesztői pozícióról és távozom a VS.hu-tól. Hibáztam, amikor hagytam, hogy a támogatott tartalmak a támogató feltüntetése nélkül jelenjenek meg, noha ebbe beleszólásom nem volt, de az is igaz, ez elegendő ok lehetett volna akkori felmondásomra. Ezért vállalom a felelősséget, és távozom a VS szerkesztőségének éléről. Ugyanakkor kijelentem, hogy a vezetésemmel a szerkesztőségben szabad, autonóm, független újságírói munka folyt, amire büszke vagyok. A folytatáshoz a maradó kollégáknak minden segítséget megadok" - írta Lebhardt Olivér.

Felmondott a Századvég-iratokat kiperlő Joó Hajnalka is, ő volt az az újságíró, aki még origósként pert indított a Századvég 4,1 milliárdért készülő tanulmányainak nyilvánosságra hozatala miatt, de az iratokat már a Vs.hu munkatársaként kapta meg és dolgozta fel.

A Vs.hu és az Origo.hu kiadója, a New Wave-médiacsoport (NWM) több mint 600 millió forintot kapott tartalom-előállításra, illetve könyvkiadásra a jegybanki alapítványoktól. A kiadó sajtóértesülések szerint Szemerey Tamás érdekeltsége, aki Matolcsy György MNB-elnök unokatestvére. Tavaly decemberben a Magyar Nemzet írta meg, hogy a NWM 500 millió forint hitelt kapott a jegybank hitelprogramjából az NHB Növekedési Hitelbankon keresztül - a bank szintén Szemerey érdekeltsége - írta mai számában a Népszabadság. A Heti Válasz pedig arról írt, a még állami tulajdonban lévő MKB Bank adhatott hitelt a piacvezető hírportál megvásárlásához: az NWM decemberben vette meg a Magyar Telekomtól 4,2 milliárd forintért az Origót.