Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

Az Opus által 50 százalékban birtokolt Euro Generál Építő és Szolgáltató Zrt. a Penta Industry Kft.-vel közösen elnyert egy közel 1,5 milliárd forintos közbeszerzést - közölte az Opus, amit a Portfolio idézett. A két cég egy borászati üzemet épít Tállya községben, annak határában. A közbeszerzést a Tokaji Szőlő- és Bortermelési Közösségi Infrastruktúra Központ Nonprofit Kft. írta ki - ennek a tokaji települések alkotta Tokaji Borvidék Hegyközségi Tanácsa a tulajdonosa.

Tokajban tavaly novemberben is nyert két közbeszerzést a két cég: Bodrogkisfaludban is borászati üzemet építhetnek - egyedüli ajánlattevőkén - nettó 1,7 milliárd forintért (a szerződés előzetesen becsült értéke 853 millió forint volt), valamint egy beszerzési központot nettó 399 millió forintért - derül ki a Közbeszerzési Értesítőből. Az utóbbi beszerzés időközben drágult, az eredeti szerződés 384 millió forintra szólt.

Tavaly augusztusban egyedüli ajánlattevőként, önállóan pályázva is nyert az Euro Generál: Hercegkút külterületén építhet közpénzből borászati üzemet, nettó 683 millió forintért.

Az Opus jól teljesít kedden a tőzsdén, a vállalat árfolyama több mint 1,4 százalékot erősödött, így jelenleg 710 forinton forognak az Opus-papírok - írta a Portfolio.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!