Sikeresen zárult a több mint 13 ezer munkavállalót foglalkoztató Spar Magyarország Kereskedelmi Kft.-nél lezajlott bértárgyalás - adta hírül a társaság.

Eszerint a vállalat a garantált bérminimum, illetve a minimálbér jogszabályban rögzített mértékéhez képest magasabb bért biztosít munkatársai számára, melyet továbbra is kiegészít saját hűségprogramjának juttatási elemeivel.

A megállapodás értelmében az elérhető legalacsonyabb bruttó alapbér a legnagyobb létszámot kitevő áruházi munkakörökben a próbaidő alatt bruttó 240 ezer, a próbaidő után bruttó 260 ezer forint.

A vállalat továbbra is biztosítja a kiemelt teljesítménnyel bíró áruházak számára az alapbéren felüli kiegészítő jövedelmet.

A Spar 2017-2020 között 33,5 milliárd forint értékű bérfejlesztést hajtott végre. Ez a szám 2021-ben közel 7 milliárd forinttal egészül ki - mondta Maczelka Márk kommunikációs vezető.

Jövőre is biztosítják a Spar hűségprogramot, így idén is megmarad a Szép-kártya és a jubileumi juttatás rendszere, amellyel a vállalat támogatni kívánja munkavállalói kikapcsolódását, feltöltődését. Megmarad a 13. havi juttatás kiterjesztése az év első felében belépők számára, valamint továbbra is él a 10 százalékos dolgozói vásárlási kedvezmény, amely 2021-től már az első munkanaptól jár az új belépő kollégák számára, havi 80 ezer forint vásárlási összeghatárig.

Az új áruházak, valamint a vállalat harmadik élelmiszer-termelési üzemének, a Regnum Húsüzem perbáli telephelyének a megnyitása kapcsán a márka égisze alatt 250 új munkahely létrehozása vált lehetővé 2020-ban.