A vállalat minden működési területén kötelezővé teszi a munkavállalók számára a maszkhasználatot a vásárlók és a dolgozók védelme érdekében - idézi a cég közlését a 24.hu.

Az oltást kötelezővé nem tevő cég azzal kezdte a közleményét, hogy „a SPAR Magyarország az egyik legnagyobb foglalkoztató Magyarországon, mintegy 14 000 embernek adunk munkát, akiknek az egészségvédelme kiemelten fontos számunkra.” Azért nem teszik kötelezővé a koronavírus elleni védőoltást, mert bíznak abban, hogy valamennyi dolgozójuk megérti az egyéni felelősségvállalás fontosságát.

A SPAR éppen ezért arra buzdítja minden munkatársát, legyen szó áruházi kollégáról vagy irodai dolgozóról, hogy éljen az ingyenes védőoltás lehetőségével, hiszen ez az egyetlen hatékony módja a járvány elleni védekezésnek.

A SPAR a védekezés hatékony eszközeként tekint a védőoltásra és a maszkhasználatra, ezért javasolja az oltakozást és teszi kötelezővé minden működési területen a maszkhasználatot kollégái számára, fogalmaznak. A maszkot a SPAR biztosítja a dolgozók számára.