Szarvason, Dorogon, Szegeden, Tatabányán és Debrecenben folytatódott idén a Spar Magyarország modernizációs programja, amelyben hangsúlyos szerepet kapnak a friss, kényelmi és egészségtudatos élelmiszerek – mondta Maczelka Márk, a kiskereskedelmi lánc kommunikációs vezetője.

A szarvasi szupermarketet 800 millió forintos ráfordítással új berendezések, hűtőbútorok, zöldséges állványok, pékség bútorok és kasszák kerültek a belső térbe, ahol mostantól önkiszolgáló kasszák is hozzájárulnak a gyorsabb fizetéshez. Az üzlet eladóterét új koncepció alapján tervezték meg, nagy hangsúlyt helyezve a frissáru kínálatra.

Több mint 860 millió forintos beruházásból újult meg a dorogi üzlet is. A kiszolgálópult és pékség megjelenését a legújabb dizájn szerint alakították ki, s az épület homlokzatát is megújították. A június másodikán átadott, modern üzletben kicserélték az eladótér berendezéseit. Az eladótérben LED világítást építettek ki, a hűtéstechnológia környezetkímélő, CO2 alapú, a szupermarket elektromos igényének kiszolgálását pedig napelemes rendszer segíti.

Megújult arculattal várja vásárlóit a szegedi Szilléri sugárúti Spar és a tatabányai, valamint a debreceni üzlet is - derül ki az áruházlánc lapunkhoz eljuttatott közleményéből.

Ahogy arról korábban Napi.hu is beszámolt, a Spar Magyarország Kereskedelmi Kft. 2021-ben 791,8 milliárd forint árbevételt ért el, ami 7,2 százalékos növekedés az előző év azonos időszakához képest. Beruházásokra 32 milliárd forintot fordított a vállalat 2021-ben.