Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

A közbeszerzés  eredményét az ajánlatkérő Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő (NIF) Zrt. közölte az uniós közbeszerzési közlönyben.

Az eredeti tender szerint az 1 milliárd 878 milliárd forintos keretből (amelyekre egyedi szerződéseket köt a NIF) az országos kerékpárút-törzshálózat részét képező Balatoni Bringakörön, a Budapest-Etyek szakaszon, valamint Nyugat-Magyarország kiemelt turisztikai pontjain kell kerékpáros létesítményeket építeni.

Ebből kevés az új építés, viszont gyakori a közös gyalog- és kerékpárút, illetve a közúton vezetett kerékpárút. A legjellemzőbb munkák a következők: közműszerelvények szintre emelése/pótlása, lokális burkolathibák javítása, nagyfelületű kopóréteg cseréje, kerékpárút szélesítése, térkőburkolatok építése, útjelek festése és közlekedési táblák kihelyezése.

A mostani egyedi szerződést február 19-én kötötte meg a NIF a Strabaggal. Ezt a munkát - ugyanúgy, mint az egész keretet - az uniós Gazdaságfejlesztési és Innovációs Operatív Program, valamint a Versenyképes Közép-Magyarország Operatív Program finanszírozza.

A keretért az eredeti tenderen versenyben volt még a Duna Aszfalt Kft., a Hazai Építőgép Társulás Szolgáltató Kft. és a Swietelsky Magyarország Kft. is.