Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

Idén az első hét hónapban a teljes gépjármű-értékesítés 17,41 százaléka a Suzuki modelljei közül került ki. Júliusban pedig a márka autói közül 3 944 darabot helyeztek forgalomba, ezzel pedig rekord, 25,8 százalékos piaci súllyal a gyártó volt az egyedüli, két számjegyű részesedést felmutató szereplője a hazai személygépjármű-piacnak - írja közleményében a társaság.

A múlt hónapban összesen 15 284 darab gépjármű került forgalomba, de egyetlen másik cég sem volt, amelyik két számjegyű piaci részesedéssel bírt. Az újonnan forgalomba helyezett Suzukik 25 százalékát júliusban helyezték forgalomba, ami rekord a magyar cég 27 éves történetében. A márka magyarországi piaci részesedése a júniusi 19,3 százalékról közel 6,5 százalékkal emelkedett mindössze egy hónap alatt.

A legnépszerűbb típusok a 2015 óta Esztergomban gyártott és tavaly ősszel megújult Vitara, az SX4 S-Cross, valamint a Baleno voltak. A 32,36 százalékos szegmens-részesedéssel vezeti a SUV városi-szabadidő kategóriát és ezzel együtt a személyautók mezőnyét is nyerte a Vitara, júliusban 1 863, egész évben eddig 6 956 darabot állítottak forgalomba. Ez volt a legtöbbet vásárolt modell a hazai autópiacon, a második helyezett is a gyártó által készített SX4 S-Cross volt.

A magánvásárlók körében az első hét hónapot tekintve pedig a regisztrált új-személyautók 27 százaléka volt Suzuki modell. Ez azt jelenti, hogy 9 748 eladott személygépjárművel a márka volt a privát vásárlók leggyakoribb választása - közölte a cég a Datahouse adatai alapján.

A vállalat 185 ezer járművet tervez gyártani 2019-ben, a célszám eredetileg 179 ezer darab volt - tette hozzá az igazgató, Krisztián Róbert.