A japán tulajdonú autógyártó szerint a képviselő téves információk birtokában kezdett figyelemfelkeltő akciót. A munkavédelmi követelmények teljesülése ügyében ugyanis a kedden tartott ellenőrzés során a Komárom-Esztergom-Megyei Kormányhivatal tatabányai Járási Hivatal Foglalkoztatási, Családtámogatási és Társadalombiztosítási Főosztály Munkaügyi és Munkavédelmi osztálya semmilyen szabálytalanságot nem talált - közölte a Magyar Suzuki Zrt.

A cég a törvényi előírásokon túlmenően olyan intézkedéseket hozott, amelyek könnyítik és segítik a dolgozók munkavégzését. Az esztergomi autógyár évek óta meghatározott intézkedési rend és szigorú szabályrendszer szerint tesz eleget annak, hogy hőségriadó esetén is biztosítsa az egészséget nem veszélyeztető és biztonságos munkavégzés körülményeit.

Az irányadó rendelet pontosan szabályozza, hogy az effektív hőmérsékletet (EH) hogyan kell megállapítani. Ennek megfelelően a vállalat a gyár minden üzemében több mérési ponton, különböző időszakokban mért hőmérséklet légsebességgel korrigált számítása adja meg az effektív hőmérsékletet, amelyet speciális mérőműszerekkel mérnek.

A mérések eredménye alapján a Magyar Suzuki Zrt. hőségszünetet rendelt el 2019. június 14-én és 15-én. Az üzemek területén egész évben korlátlanul elérhető hűtött víz és szódavíz, illetve a vállalat a hőségre való tekintettel a hazaszállításkor is biztosított vizet a dolgozóinak. A dolgozói megelégedettségét szem előtt tartva a hőséggel terhelt időszakban ezt indokoltnak tartotta.

A vállalat a jövőben is kiemelt figyelmet fordít arra, hogy megteremtse a munkavállalók számára a lehető legoptimálisabb munkakörülményeket. Komolyan veszi a munkavállalóit és ezt elvárja másoktól is - olvasható a közleményben. Egyúttal a Suzuki szándékos rosszhírnévkeltés esetén megteszi a szükséges jogi lépéseket.