Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

A büntetést fizető vállalatok nem jelentették be időben a tranzakcióikat, így a hatóság nem tudta vizsgálni az összefonódás versenyhatásait és a fogyasztókat érintő következményeket – indokolta az intézkedést a Gazdasági Versenyhivatal.

A HO-ME 2000 Kft. a Belfry Holding GmbH-val közösen a REPÉT Környezetvédelmi és Építő Kft., jelenlegi nevén az INETON Építő és Gyártó Kft. felett szerezte meg szabálytalanul az irányítást, a két cégnek 21,6 millió forintot kell fizetnie.

A HO-ME 2000 Kft. a Westbay Kft.-n keresztül köthető a Vasas tulajdonosához, Nagy Györgyhöz.

A Belfry tulajdonosa Aczél Zoltán, aki a Strabag regionális lobbistájaként lett ismert, apja, Aczél Tamás pedig a magyar Belfry-cégeket vezeti a G7 korábbi cikke szerint. De a szlovén sajtóban rendszeresen magyar vállalkozói körökhöz, Mészáros Lőrinc érdekeltségeibe sorolják, de a bizonyítható kapcsolat csak annyi, hogy szponzorai voltak a felcsúti milliárdos eszéki futballklubjának. A társaság a magyar közbeszerzéseken sikeres volt alvállalkozóként.

A Central European Opportunity Magántőkealap a Global Refuse Holding Zrt.-val egyesült jogsértő módon, ezért 2,3 millió forintot kell fizetnie.

bírság összege attól függ, mennyi idő múlva kapta meg a GVH az utólagos bejelentést. A cégegyesítéseket végül nem kifogásolták, és maguk az érintettek is elismerték, hogy megsértették a hatósági tudomásulvétel előtti végrehajtási tilalmat. A hatóság azt is enyhítő körülményként vette figyelembe, hogy mindegyik társaságnak ez volt első versenyjogi törvényszegése, és lemondtak a jogorvoslatról a GVH döntésével szemben - olvasható a közleményben.