Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

A KMSZ bérfejlesztési igényével megkeresi a nemzeti vagyon kezelésért felelős tárca nélküli minisztert, a munkaadói oldal vezetőit és a társszakszervezetekkel közösen kezdeményezi majd, hogy minél előbb kezdődjenek meg a bértárgyalások - írta a KMSZ az MTI-nek küldött közleményében.

A szövetség úgy véli, hogy van lehetőség kérésük teljesítésére, ugyanis 2019. július 1-től 19,5 százalékról, 17,5 százalékra mérséklődött a munkaadókat terhelő szociális hozzájárulási adó, 2020-ban pedig 4 százalékos gazdasági növekedés várható.

A cégcsoport munkaerőhelyzete sem elhanyagolható, egy szerényebb bérfejlesztés hatására jövőre olyan munkaerő-elvándorlás következhet be a buszvezetők és a karbantartók körében, ami veszélyezteti a folyamatos szolgáltatást. A Volánbusz Zrt. és a hat regionális közlekedési központ egy társaságba szervezése pedig még inkább előtérbe helyezi a bérkérdést a munkavállalók körében. A szövetség mindezek miatt határozta meg legalább 15 százalékban a 2020-as béremelési igényét.