Az SAP Business One integrált vállalatirányítási rendszerre telepíthető bővítmény - legalább is a fejlesztők szerint - új fejezetet nyit az elektronikus számlázás történetében, mert használatával a vállalkozások másodpercek alatt létrehozhatják, hitelesíthetik és elküldhetik elektronikus számláikat.

Az elektronikus hitelesítési megoldásszállító NetLock Kft., és az SAP független szoftverfejlesztő (ISV) partnere a VariaTech Consulting Kft., Magyarországon ezidáig egyedülálló szoftvermodult fejlesztett az SAP Business One-t használó vállalkozások számára. A jól megjegyezhető fantázianevű BX eDoc+ szoftvermodul lehetőséget biztosít a felhasználóknak, hogy a jogszabálynak megfelelő módon elektronikus aláírással és időbélyegzővel ellátott számlát bocsássanak ki és azokat hiteles elektronikus bizonylat formájában őrizzék meg.

A alkalmazás segítségével csökken a munka-, a papír-, a nyomtatási-, tárolási- és posta költség, illetve a postai kézbesítéssel járó időveszteség - hangzott el a megoldás mai bemutatóján, az SAP MOM parki központjában. A két vállalat fejlesztése precedens értékű, mivel a korábbi elektronikus számlázási megoldásokkal ellentétben a hitelesítést végző bővítmény teljesen beépül az SAP Business One integrált vállalatirányítási rendszerbe.

A BX eDoc+ nem titkolt célja a papír alapú ügyintézés teljes megszüntetése. E misszióban fontos mérföldkőnek számít a BX eDoc+. A termék technológiai hátterének felhasználásával már tervben vannak további fejlesztések, amivel az SAP Business One felhasználók még több területen tudják használni az elektronikus aláírást. A tervezett fejlesztési területek a teljesség igénye nélkül: szerződések hitelesítése és befogadása, megrendelések, visszaigazolások hitelesített kezelése, levelezések hitelesítése - mondta Espán Zsolt, a Netlock senior projektvezetője. Hozzátette, az elektronikus ügyintézés, bár folyamatosan terjed, néhány terület még fehér foltnak minősül. Ám a BX eDoc+ bevezetésével egy fehér folttal kevesebb van az e-ügyintézés térképén.