Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

Eltünteti a műanyag bevásárlózacskókat a magyar Aldi, a jelenlegi készletek kifutása után a jövőben egy biológiailag lebomló anyagból készült táska lép a helyükre. Emellett csak papírból készült és többször használatos táskákat lehet majd kapni a jövőben. A aldis pékpultokból pedig az év végéig eltűnnek az egyszer használatos műanyag kesztyűk - közölte a társaság.

Október közepétől pedig öt boltban teszteli az Aldi a biológiailag lebomló zöldség- és gyümölcszacskót, amelyek 10 forintba kerülnek. A tervek szerint a jövőben a lebomló zacskó mellett valamennyi üzletében többször használatos zöldség- és gyümölcshálót is kínál majd a boltlánc.

Az Aldi a közleményében utal a műanyag-felhasználást visszaszorító többi lépésére is. Például arra, hogy a cég a többször használatos dobozokat alkalmazva csak a zöldség-gyümölcs esetében 4000 tonnával csökkentette kartonpapír-felhasználását, és idén év eleje óta a bio banán csomagolás nélkül érkezik az üzletekbe, ami mintegy 3,5 tonnányi műanyaghulladék-csökkenést jelent éves szinten.