A Napi Gazdaság szerdai lapszámának cikke

A társaság felszámolásáról szóló döntés kedden jelent meg a céginformációs szolgálat honlapján. Az utóbbi években elsősorban Szolnok megyében több jelentős beruházást is megvalósító, 2008-ban már csaknem hatmilliárd forint árbevételt elérő cég alvállalkozóinak és hitelezőinek mintegy 1,5 milliárd forinttal tartozik, ám kintlévőségük is csaknem ekkora - mondta Varga Ignác ügyvezető igazgató.

A menedzsment az utóbbi hetekben megpróbálta behajtani követeléseit és legalább részben rendezni tartozásait, de sikertelenül. Az Új Néplap információi szerint a térség egyik legnagyobb, mintegy 100 saját dolgozót is foglalkoztató építőipari vállalkozása a körbetartozások áldozata lett. Bedőlését végül az okozta, hogy két nagy, egyenként több száz millió forint értékű munkáját (a szászberki pelletüzem és a Higi Papírsoft Zrt. szolnoki beruházása) nem fizették ki - az érintett cégek vitatják, hogy az N+N teljesítette szerződésben vállalt kötelezettségeit.

 

Bár az adósság teljes értéke csak a hitelezői bejelentések után derül ki, a Napi úgy tudja, hogy az N+N több mint 460 alvállalkozónak több mint kétmilliárd forinttal tartozik, ráadásul vagyona is csak korlátozott mértékben forgalomképes. A dolgozókat várhatóan csoportos létszámleépítés keretében küldik el. A még 1993-ban, családi vállalkozásként alakult társaság építette többek között a Stadler helyi üzemét, a Pelikán Bevásárlóközpontot, de dolgozott a BV Magyarország Kft. megrendelésére is.