A berendezések becsült ellenértéke nettó 119 millió forint volt, a nyertes 100,7 millió forintért vállalta azok leszállítását. Az ajánlatkérő augusztus 10-én meg is kötötte a szerződést. Indult még a tenderen a Pelyhe Kft. is.

Mint a Napi.hu beszámolt róla: a 22 berendezésből 19 hálózati árammal, míg a tó közepén lévő három, napelemmel működik. Az utóbbiak bójára, vagy pedig oszlopra szerelendők. Mindkét típusnak legalább 5 kilométerről kell látszani (nappali fényviszonyok mellett), állniuk kell az óránként 170 kilométeres szelet, legalább 50 ezer órán át kell működniük, és nem lehetnek nehezebbek 50 kilogrammnál.

QP | Quality Placement

Az új viharjelzőket az uniós Környezeti és Energiahatékonysági Operatív Program (KEHOP) finanszírozza.

A Rádiós Segélyhívó és Infokommunikációs Országos Egyesület honlapján szereplő információ szerint a szervezet 35 éve tevékenykedik. Közösségi, közhasznú segélyhívó- és nautikai információs rendszereket épít, üzemeltet, és ezekkel szolgáltatásokat nyújt.

Ezeket a feladatokat - közhasznú szervezetként - a kormányzati szervekkel, illetve azok szervezeteivel együttműködésben látja el, segítve az állami szféra munkáját. Rádiós, viharjelző és mikrohullámú rendszereket üzemeltet a Balatonnál, továbbá a Tiszán és a Dunán. A munkatársai 24 órás ügyeletet tartanak.