Újabb 153 millió forint sugárzási díjtartozást halmozott fel az elmúlt negyedévben a Neo FM-et működtető üzleti vállalkozás tulajdonosa - közölte a Nemzeti Média és Hírközlési hatóság (NMHH). A Médiatanács négy hónapja, június 20-án mondta fel a notóriusan nem fizető Neo FM médiaszolgáltatási engedélyét. Az elsőfokú bíróság ítéletében megerősítette a Médiatanács lépésének jogszerűségét. A frekvenciahasználati jogosultság megszűnése ellenére a tulajdonosok által csődbe vitt rádió mindaddig sugározhat, amíg a bíróság a szerződés felmondását tartalmazó médiatanácsi határozat végrehajtása ügyében másodfokon nem hoz döntést.

Az NMHH azt is közölte, hogy a helyzet jogállami keretek közötti megoldásáért a Médiatanács minden rendelkezésére álló törvényes lehetőséget kimerített. A helyzet kulcsa a bíróság kezében van: csak a végrehajtás felfüggesztésének elutasítása kapcsán hozott másodfokú bírósági döntés akadályozhatja meg, hogy a Neo FM tovább növelje tartozását, mely csak az állammal szemben megközelíti az egymilliárd forintot - közölte az NMHH.

Információink szerint a Neo FM-et működtető vállalkozás az állam mellett piaci szereplőknek is tartozik, ami közelíthet a kétszáz millió forinthoz.