Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

Polgármestert választanak Andocson vasárnap - ez a címe a legutóbbi hírnek a Tisztességes Választásért Alapítvány honlapján. Március 4-én tették közzé, azóta nem frissült a rovat, a 72 lájkot begyűjtő Facebook-oldalon 2015 óta nincs újdonság. Ennek fényében meglepő, hogy a Magyar Villamos Művek - a 24.hu közérdekű adatigénylése nyomán megküldött dokumentum szerint - 20 millió forint támogatást adott az idén a szervezetnek.

Ez a gáláns lépés annak fényében még furcsább, hogy a civil szervezet legutóbbi - nyilvánosan elérhető - beszámolója szerint 2017-ben összesen 200 ezer forint bevételt könyvelhetett el, eredménye pedig hatezer forint volt. Az alapítvány alapküldetése saját bevallása szerint a választásokhoz kapcsolódó jogi ismeretek minél szélesebb körben történő interpretálása, a figyelem felhívása a visszaélések megelőzéséért.

A másik fontos feladat a "tisztességes választás üzenetének kiterjesztése a hétköznapi élet szinte minden területére", hiszen "az emberek az életük minden pillanatában választás előtt állnak, elméleti, és gyakorlati joguk megválasztani a lakóhelyüket, az élelmiszert, amit fogyasztunk az iskolát, ahová a gyermekeinket beíratják. (...) Ezekhez a választási pillanatokhoz azonban sokaknak segítség kell."