A kormány intézkedett arról, hogy rendelkezésre álljanak azok a források, amelyekből a kifizetések mielőbb megtörténhetnek.

A kormány ugyanakkor leszögezi, hogy a Széchenyi Kereskedelmi Bank tevékenységi engedélyének visszavonásával és végelszámolásának elrendelésével kialakult helyzethez a bankot ténylegesen irányító többségi tulajdonos tevékenysége vezetett, amelyért a felelősséget neki kell viselnie - fogalmazott a tárca.

Mindössze száz euró a jegyzett tőkéje annak a Prifan Europe Limited nevű cégnek, amelyről Töröcskei István, a végelszámolás alatt álló Széchenyi Bank tulajdonosa kedden azt nyilatkozta, 7,5 milliárd forinttal beszállna a bankjába, hogy megmentse azt - írta a Világgazdaság. A lap szerint az írországi kisvárosban, Navanban bejegyzett, tavaly októberben alapított Prifannak két igazgatója van, egyikük sem banki szakember. Egyikük a svéd John Albert Dieye, aki foglalkozását tekintve informatikai tanácsadó, a másik a brit állampolgárságú Alex Akay Kamara köztisztviselő. A cég székhelyére, amely egy társasházban található, van bejegyezve mindkét igazgató lakcíme is. A lap úgy tudja, hogy a végelszámolás leállítására már nincs esély. A banknak működési engedélye sincs, azt az MNB visszavonta.