A meghívásos közbeszerzési eljárás eredményét az ajánlatkérő Szeged-Csanádi Egyházmegye közölte az uniós közbeszerzési közlönyben.

A szegedi szálloda földszintes, plusz 2 emeletes lesz, mindössze 50 szobával és kertkapcsolattal. A Hotel Stars Union minősítés szerint feltétel a 4 csillagos színvonal, továbbá a LEED Silver minősítésnek való megfelelés. A tervezési területe 5 937 négyzetméter, míg az épület bruttó szintterülete 3834 négyzetméter.

A Markettel tavaly december 29-én kötött szerződést az egyházmegye.

A Napi.hu 2019 augusztusban írt arról hogy a Szeged-Csanádi Egyházmegye beruházásában megvalósuló 8000 fős stadion felépítését eredetileg 9 milliárd 399 millió forintért vállalta a Market Építő Zrt. Ez az összeg, az opciók lehívásával, 13 milliárd 420 millió forintra emelkedett.

Állami pénzből nyújtózkodnak

A Kiss-Rigó László püspök vezette szeged-csanádi egyházmegye egyebek mellett Grosics Gyula Katolikus Labdarúgó Akadémia néven focisulit üzemeltet, 2019-ben Szegeden stadiont építtetett több mint 13 milliárd forintért, és az egyházmegye fenntartásában működő Szent Ágota Gyermekvédelmi Szolgáltató gyakorolja a gyerekek zánkai és fonyódligeti üdültetésével foglalkozó Erzsébet a Kárpát-medencei Gyermekekért Alapítvány alapító jogait is. A gyerektáborokat szintén állami pénzből újították fel.

A Szeged-Csanádi Püspökség lett a tulajdonosa a Lezsák Sándor-féle lakitelki Népfőiskola Alapítvány lakitelki beruházásainak, amelyek Hungarikum Liget néven egy 26 hektáros területen valósulnak meg, szintén több milliárd forint állami támogatásból.