A Magyar Televízió több mint egy éve használja Bojtár utcai gyártóbázisát, amiért azonban már féléves bérleti díjjal tartozik. A gyártóbázist létrehozó és működtető Millenniumi Média bízik abban, hogy az új médiatörvény alapján felálló kuratórium sikeresen megoldja az előállt helyzetet - közölte a társaság.

Az MTV új gyártóbázisának létrehozásáról az első Orbán kormány hozott döntést, a megvalósításáról pedig az ezt követő kormányok döntöttek. Szintén kormánydöntés született arról, hogy az MTV új bázisa ne állami beruházásként épüljön meg, a beruházási költség ne terhelje a költségvetést.

A televízió tavaly vette birtokba a több mint 60 ezer négyzetméternyi világszínvonalú új gyártóbázist, amelynek megépítéséhez szükséges tőkét a társaság állítása szerint a Millenniumi Média és egy német, részben állami tulajdonban álló bank biztosította.

A közlemény szerint az előző parlament által megszavazott 2010-es költségvetési elvonások miatt az MTV idén képtelenné vált a bérleti díj fizetésére. A már féléves bérleti díjhátralékot a Millenniumi Média hitelezi. A helyzet rendezése érdekében a cég a jövőben is kész együttműködni az MTV szerződéseit érintő vizsgálatok során és betekintést enged minden kért dokumentumba.