Az Alföldi Tej Kft. a forgalomból történő kivonásról a hatóságokat és a forgalmazó kereskedelmi partnereit a jogszabályi előírásoknak megfelelően haladéktalanul értesítette, a vállalat bejelentése alapján a NÉBIH az érintett termékek visszavonását közzétette - olvasható a közleményben.

A mikrobiológiai szennyeződés a termékekben elszórtan volt kimutatható, azonban az Alföldi Tej elővigyázatosságból valamennyi, 2021. augusztus 2. és 2021. augusztus 14. közötti gyártási idejű, 2021. szeptember 15-i és 2021. szeptember 28-i lejáratú tejföl terméket visszahívta. A visszahívás 15 márka különböző kiszerelésű és eltérő lejárati dátumú változatait érinti. A mikrobiológiai szennyeződéssel érintett termékek esetében felbontáskor a tejfölre nem jellemző, idegen, kellemetlen szag és kesernyés íz tapasztalható.

Amennyiben az ilyen jellemzővel rendelkező termékeket hőkezelés (főzés) nélkül fogyasztják el, akkor rövid időn belül gyomorpanaszok jelentkezhetnek, ezért a vállalat arra kéri a vásárlókat, hogy a visszahívásban érintett termékeket ne fogyasszák el. A fogyasztók az érintett tejfölöket a vásárlás helyszínére visszavihetik, és az üzletekben a vásárlást igazoló blokk nélkül is visszatérítik a termékek árát.

A visszahozott termékeket az Alföldi Tej Kft. a jogszabályi előírásoknak megfelelően megsemmisíti. A termékvisszahívás napjáig sem az Alföldi Tej Kft.-hez, sem kereskedelmi partnereihez nem érkezett reklamáció a visszahívásban érintett tejföl termékekre vonatkozóan. A vállalat mindent megtesz annak érdekében, hogy a jövőben ilyen hiba ne fordulhasson elő, ezért a gyártás során megnövelte az ellenőrzések számát, és szigorította a folyamatok ellenőrzését.

Az Alföldi Tej Kft. a fogyasztók elnézését kéri az okozott esetleges kellemetlenségért.