Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

Az élelmiszer-vásárlás, az alszámlák közötti átjárhatóság és az elfogadóhelyek számának bővülése járult hozzá leginkább a juttatás intenzív használatához.

A következő hónapokban is folytatódhat a növekedés, hiszen jellemzően júliusban és augusztusban a legnagyobb a Széchenyi pihenő (Szép) kártya forgalma, a nyári szabadságoknak köszönhetően.

A K&H-s Szép-kártyákkal az idei első félévben 15 milliárd forintot fizettek. Alszámlák szerinti bontásban a szálláshely forgalma 78 százalékkal, a szabadidőé 19 százalékkal, a vendéglátásé pedig 18 százalékkal növekedett. A február 1-től július 1-ig terjedő időszakban élelmiszer-vásárlára a költések 26 százalékát fordították, azaz a kártyabirtokosok jelentős része élt ezzel a lehetőséggel.

A kártyabirtokosok nagy része nem halmozott fel, hanem már a nyári időszak előtt elkezdte költeni a juttatásait. Így a 2021 végi egyenleghez képest mintegy 12 százalékkal kevesebb pénz található a K&H-s Szép-kártyákon – mondta Árva András, a bank H lakossági szegmensért felelős marketingvezetője.

A Szép-kártya alszámlái közti átjárhatóság marad

Bár az élelmiszer-vásárlási lehetőség július 1-jével megszűnt, az alszámlák közötti átjárhatóság december végéig megmarad.

Emellett a nyári szabadságok hatása is évek óta igen jelentős: jellemzően júliusban és augusztusban költenek a legtöbbet a kártyabirtokosok.

A bank kártyáinak elfogadóhelyeinek száma immár megközelíti a 38 ezret.